בכל מקצוע צריך לדעת להתמקצע. כאשר אנחנו עובדים כשפים מקצועיים אנחנו חייבים לדעת איך להכין מגוון רחב מאוד של מנות כולל מנות מתוקות וקינוחים.
סדנאות שוקולד כהשתלמות לשפים מקצועיים יכולה לאפשר לכל שף לדעת איך מכינים מנות שוקולד מתוקות. סדנאות אלו יכולות לקדם מאוד כל שף מקצועי בין אם הוא שף וותיק ובין אם הוא שף מתחיל. עולם הקולינריה הוא עולם עשיר מאוד שיש לו אינסוף גוונים.
כל שף שרוצה להצליח חייב לדעת להכין מספר רב ומגוון של מנות כולל מנות מתוקות. ההשתתפות בסדנה מקצועית יכולה לקדם מאוד כל שף מבחינה מקצועית.
למה חשוב ששפים יקבלו השתלמויות?
חשוב מאוד לבחור כשפים מקצועיים לעבור השתלמויות אחת לכמה זמן. זה חשוב כי:
- זה עוזר להם להיות מקצועיים יותר
- ככה הם מעשירים את ארגז הכלים המקצועי שלהם
- זה מלמד אותם איך להכין קינוחים מתוקים
- זה יכול לאפשר להם להיות וירטואוזים גדולים יותר במטבח
- זה מרענן את היכולות הקולינריות שלהם
שפים שיודעים לבשל מגוון רחב מאוד של מנות ומשתתפים בסדנאות שונות כמו למשל סדנאות שוקולד יכולים להתקדם מאוד מבחינה מקצועית.
לא כל מי שאוהב לאכול שוקולד ויודע לבשל יודע איך להכין קינוחים טובים משוקולד או איך מכינים ממתקי שוקולד באופן איכותי. כמו הרבה דברים אחרים בחיים ובמטבח עולם השוקולד הוא עולם שיש לחקור אותו וללמוד אותו לעומק עד שהופכים להיות מומחים בו.
איזה השתלמויות יכולות להתאים לשפים?
השתלמויות רבות יכולות להתאים למגוון שפים. השתלמויות כמו סדנאות שוקולד יכולות להתאים לשפים של קינוחים אך לא רק להם. גם שפים של מסעדות גדולות שאחראים על בניית כלל התפריט של המסעדה יכולים להפיק ערך רב מהשתלמות מסוג זה בנושא שוקולד כי אז יכול להיות להם קל יותר להרכיב את תפריט הקינוחים של המסעדה.
כאשר שפים הולכים להשתלמות מקצועית בתחום הקינוחים הם מצפים לקבל ידע נוסף וערך נוסף באופן הטוב ביותר שניתן מבחינה מקצועית. סדנת שוקולד מקצועית מאפשרת להם את זה.
סדנאות שוקולד כהשתלמות לשפים מתלמדים
סדנאות שוקולד יכולות להיות גם השתלמות לשפים מתלמדים שעדיין לומדים את מקצוע הבישול.
בזמן ההכשרה של שפים אלו כדאי להם להתנסות בכמה שיותר מטבחים וסגנונות בישול שונים בשביל שהם יוכלו לבחור איזה סוג בישול מקצועי הכי מעניין אותם. יש שפים שמתמחים במטבח האסייתי, במבטח הצרפתי או במטבח של קינוחים ועוגות והם למעשה שפים קונדיטורים.
עולם הקונדיטוריה והשוקולד הוא עולם עשיר מאוד ומעניין וצריך הרבה שנים של הכשרה בשביל להיות מומחים בו.
סדנאות שוקולד כהשתלמות של שפים בקינוחים
סדנאות שוקולד יכולות להיות גם השתלמות של שפים מנוסים בעולם הקינוחים. כל שף טוב צריך לדעת איך מכינים קינוחים מתוקים באיכות הגבוה ביותר שיש.
אם אנחנו רוצים לקדם את המקצוענות שלנו כשפים אנחנו חייבים לדעת לבשל מגוון רחב של מנות כולל מנות קינוח.
כל אדם בכל מקצוע תמיד ממשיך ללמוד ולהתפתח גם אם הוא המומחה הכי גדול בתחומו. אם אנחנו רוצים שתהיה לנו קריירה מצליחה כשפים אנחנו חייבים כל הזמן להמשיך ללמוד ולהתפתח.
הבחירה להתפתח דווקא בתחום השוקולד יכולה לקדם אותנו מאוד ולייחס לנו ייחוד מקצועי. יש הרבה שפים טובים שיודעים להכין מנות עיקריות אבל אין הרבה שפים טובים שיודעים גם להכין מנות עיקריות וגם להכין קינוחים ברמה הגבוה ביותר שיש כיום בעולם הקולינרי בארץ ובעולם.
המאמר נכתב באדיבות שוקולד4U – מתמחה בסדנאות שוקולד לילדים, מבוגרים, לאירועים ועוד.